2007-08-31 1 浏览
峰寿司& 板前,我念我prefer 峰寿司1. 冇咁嘈(可能因为峰寿司细D,所以感觉上静D;又可可能系板前D music 太劲,次次入去板前都觉得去咗街市)2. o野食卖相靓D (以蟹柳寿司为例,峰嘅蟹柳寿司永远都系蟹柳上面squeeze咗小小mayo,干干净净靓靓仔仔咁上碟,但系板前蟹柳寿司上面D mayo 系zigzag形咁squeeze,有时D师傅squeeze 得冇咁好,碟寿司搞到一\"pack\" 嘢咁...仲有D卷物,板前D卷物外面D蟹籽成日跌哂落只碟度,峰果D系唔会有嘅~)3. 感觉上系干净D (厨房搞D乜我唔理,但系响板前度个manager 经常响D客食紧野其间清理ceiling冷气滴水,我觉得系有D滋扰,同埋有可能有D野跌落D食物果度加嘛)
寿司& 板前,我念我prefer 峰寿司