招聘中
$17,000+
月薪
$18,000+
月薪
更多好工 (5)
2018-12-04 626 浏览
本身自己成日系台湾食牛肉面,又好中意食台湾野,系OpenRice 见到呢间系推介,就黎试下啦,一黎到铺头门口,原来呢到系自助形式既,要先落单,再坐低等食物,甘岩系tea time ,店员只俾左tea set menu 俾我,点好左俾左钱,等左8分钟左右食物就到了,卖相系唔错既,麻辣担担面比我想像中好食,但份量实在系太细啦,食完个tea set 好似冇食过野甘,唯有再行去收银问佢拎个full menu 再叫多碗红烧牛筋腩面,一黎到个卖相都几好,饮啖汤,然后就已经失望啦,汤既颜色系有,但一啲都吾浓味,汤底好淡,再试下牛肉,牛肉系几好既,够入味,再试牛筋,哗,硬到咬都咬吾入,仲要系冇味既,甘算啦,谂住揾个店员拎辣椒油,一抬头见到全部职员个个块面都发哂光甘,系全部系全部系全部职员都玩紧电话呀(重要既要讲三次)哗,呢间野甘好嫁,吾洗做嫁,自助形式到真系冇人理啰,仲要成间店系有一半系坐左客既,竟然全部店员都系到光明正大玩电话同吹水,Okay ,甘我行去是但一个职员到问佢拎辣椒油啦,佢用电话录紧音见吾到我系隔离,我叫下佢佢先呆一下问我要乜野,我话「想问下呢到有冇辣椒油?」佢答我「啲辣椒油fill 紧
佢答我「啲辣椒油fill 紧未有」然后有另一个店员听到就大叫「你拎呢罐比佢啦,呢罐搞掂嫁啦」望一望过去,哦,有另一个店员坐系张枱到一边玩电话一边fill 辣椒油⋯
呢个时候,我望住墙上面既字「铁一般的热血,最原始的感动」我真系完全感受到果份「热血」直头系沸腾添呀
小碗麻辣担担面
红烧牛筋腩面