2010-03-15
一行二十人去左西贡食海鲜, 等人之际当然要叫番个沙姜鸡脚, 唔知点解旧式海鲜菜馆都有做沙姜鸡脚, 是日海鲜餐有:海胆剌身: 睇落好靘,OK! 海胆炒滑蛋: 过左火 , 蛋老, 浪费左D海胆白灼生海虾: 一般OK!蒜蓉蒸扇贝: 蒜蓉粉丝好味过只扇贝上汤龙虾伊面 : 中式煮龙虾一般都太熟, 有d实, 伊面仲好味过佢!!鼓椒炒蛏子:蛏子唔系太大只, 煮得太熟, 好似香口胶咁!酥炸生豪 : 够大只 , 可能一次过炸成20只 , 一D刚刚好 , 一D太老清蒸东星斑: 二十人分一条中大SIZE既班, 比较容难控制火喉, 仲有小小生血椒盐赖尿虾:大只, 而且炸到唔太干唔太硬, OK蒜蓉炒生菜:白灼生菜一碟..PS. 室内环境不太干净(天花会有野跌落黎) , 可能座出面好D !同埋D服务不太好 , D 侍应要叫几次先有反应(成日系到吹水) , 仲有10:30开始打烊!ps. 去海鲜店,如你本身不熟海鲜又没详细问几钱几重,唔多唔少总会被人呃~食多几次会知如何应付海鲜阿姐~ 只要佢觉得你都识食,同佢倾下笑下,海鲜又自然会靓d~ ;)
是日海鲜餐有:
海胆剌身: 睇落好靘,OK!
海胆炒滑蛋: 过左火 , 蛋老, 浪费左D海胆
白灼生海虾: 一般OK!
蒜蓉蒸扇贝: 蒜蓉粉丝好味过只扇贝
鼓椒炒蛏子:蛏子唔系太大只, 煮得太熟, 好似香口胶咁!
椒盐赖尿虾:大只, 而且炸到唔太干唔太硬, OK
蒜蓉炒生菜:白灼生菜一碟..