2005-09-23
18/9晚同个朋友食饭,经过呢间见好似ok,又系蔡澜先生推介,就谂住试o下啦,点知就换来一肚火。我o地两个人叫o左:1.两杯豆浆2.红油炒手3.小笼包4.酸辣汤面我o地o既评语:1. 冇豆味,有薄荷味o既豆浆你饮过味?可能系新口味,但我唔欣赏啰!2.红油炒手唔系用饺子,而系用o的差唔多得块皮o既云吞。3.小笼包o既皮厚过你块面,入面系冇肉汁,即系一块厚皮包住o的瘦肉。4.食咁多间上海铺,相信你都唔僧再揾到一间有咁难食o既酸辣汤面,你净系食到o的好"叔"o既醋味!当我o地同个女侍应(系一个乡音好重o既女人)讲个酸辣汤面o的味好怪,同一般o既好唔同,佢就答我o地"出面食o既系点",我话o的汤有o的"叔"味,佢就话我头先点解唔同个经理讲。o下??我鬼知边个系经理呀!我话咁我同经理讲啦!佢就好大声话:经理!!6号台有人揾你!!! (大声到拆楼咁!)之后我o地同个经理讲o的o野食好难食,佢答我o地佢o地不嬲都系咁煮,冇客投诉过,个红油炒手menu入面都有相影,系云吞o黎。个酸辣汤咪用豆板酱啰..之后都费时同佢讲,我o地食都唔食,埋单走人!其实蔡澜生介绍o既铺头,我试过好多都系唔掂当!
我o地两个人叫o左:
1.两杯豆浆
2.红油炒手
3.小笼包
4.酸辣汤面
我o地o既评语:
2.红油炒手唔系用饺子,而系用o的差唔多得块皮o既云吞。