2015-11-03 3935 浏览
家人生日紧系去酒楼食小菜,老少咸宜。今次叫到成枱都系,但因为太好食😂今次食左芝士焗龙虾e面底,多汁多肉又够大份。首先佢个龙虾好弹牙,同埋又够大只,一个人一底都可以食到两三件龙虾,另外佢个e面底既芝士汁岩岩好,我好惊d芝士汁太浓太漏,但系呢个汁就无呢个问题,因为佢比一般芝士酱稀,好岩送面同送饭,因为易捞。同埋上枱既时候食物味道好香,加上够热,所以就食物新鲜同味道黎讲真系无得弹!之后亦都叫左个炸子鸡,皮脆肉嫰,只鸡本身唔以会太咸,但就更普重系香味方面,因为佢另外配左个酱油比我,可以自己adjust个咸味。佢只鸡炸得好脆,好香口,我觉得唔洗点酱油都好食。饱鱼仔都系我觉得唔错既一碟菜,因为佢处理得好好唔会有鲜味,同埋蒸得唔会太老,食落就好弹牙亦都好新鲜。同埋佢本身饱鱼仔够味又够鲜,我无点咩酱食都已经觉得好鲜甜,食返佢个原味系最好。虽然酒楼一定又嘈又多人,但系得呢d;地方既食物先够镬气。相比其他酒楼,我觉得呢到卫生程度已经比一般酒楼好,服务态度亦都好好,做野快之余得闲仲会同我地吹下水。虽然我坐既地方比较近厨房,但地下亦无污水或者垃圾,所以呢间酒楼既环境卫生同服务态度我都满意既!