今晚自己一个人食饭,住港岛嘅我想试下新餐厅,想揾D价格相宜但又有特色嘅料理,见到米芝莲推荐呢间位于炮台山嘅小店,装修系我钟意嘅风格,加上我好钟意食鱼🐟,就选择左呢度。平台夜晚七点半入座,人唔多,无需等位,可能系餐厅位于内街。order左好多人推荐嘅鱼薯条🍟,配上黑松露酱香脆可口但完全唔油腻,份量好大,一个人食完有少少饱😅餐厅主打鱼面及鱼汤,主食选择番茄薯仔鱼汤,配上渔腐、牛肉丸、鱼皮饺,好香嘅鱼味,唔系一般行货,好爽口。汤底鱼味唔算太出,但属于原汁原味冇点加味精嘅味道。鱼面感觉一般,因为比较硬身,难咬,难消化,希望下次可以食到软糯爽口嘅口感。其实呢间店仍有好多创意嘅料理,例如牛油果鱼皮🥑,不过今次自己一个冇机会尝试。下次会再来~