2022-01-01
系ig见到有人推介呢间餐厅,睇落好似唔错咁,点知食落非常失望。✨烤牛肉蛋包饭一上到黎,店员会帮你切开个蛋,等佢包住啲饭,睇落好靓,但点咁一食落去发现啲蛋同饭都系唔热既。鸡蛋食落滑身,有少少牛奶香,但系冇咩味道,啲饭都一样冇咩味,要加埋烤牛肉食。烤牛肉调味偏咸,甜甜地,唔知系咪因为系唯一一样热既野,所以食落都唔错。✨无骨甜辣炸鸡(半份)同样既,啲配料都系唔热既,姐系上面既年糕、薯条都唔热。炸鸡味道唔错,外层好脆,但系里面既鸡肉唔系特别嫩滑多汁,相对其他韩国餐厅黎真,逊色太多。✨烤朱古力棉花糖之前系其他餐厅食过觉得好好食,点知呢到劲失望!外面食既个啲棉花糖系焗到好脆,入面融哂近乎流心,但呢到既棉花糖唔够热,出面只有少少脆入面唔够融。而且其他餐厅既棉花糖下面铺左一层好厚既黑朱古力,可以减轻棉花糖既甜腻感,但呢到既朱古力除左上面少少装饰用既酱之外,其他都失左踪,净系有好多消化饼碎铺底,食完好滞。
✨烤牛肉蛋包饭
✨无骨甜辣炸鸡(半份)
✨烤朱古力棉花糖