2024-10-08 612 浏览
晚上9:25入到呢间茶餐厅,佢讲话10:00就打烊。接过餐牌之后,我哋都尽量配合快快脆脆就落单。侍应同我哋讲餐牌上面有乜嘢𩠌菜冇,咁我哋接着就问佢有冇越南河粉,佢话有。九秒九嗌咗两个越南粉加一个海南鸡饭,同一碟菜。等嘅期间有个员工不断逐围枱嗌,叫人俾咗钱先。真心讲已经好扰民。但系我哋都一样配合。之后碟菜嚟咗加埋两杯饮嘢,连菜都食完突然之间个侍应走来同我哋讲我哋三个主菜无哂(海南鸡,两个越南粉,通通都冇!)你谂吓当我哋连个炒菜都食完期间等嘅时间都应该有15分钟,佢先同我哋讲我哋嗌个主菜全部都冇哂😮。当时已经系9:45,佢间茶餐厅10:00就关门,当然侍应亦都冇建议我哋再可以嗌啲乜嘢食。其实香港而家嘅服务质素系咪真系沦陷到咁?所以有时真系唔好废噏闹人唔喺香港消费。当然最后佢退返钱俾我哋,仲话两杯嘢饮饮佢请我哋饮。系咪真系要同佢讲多谢?

2024-10-05