2012-01-16 229 浏览
食左咁多次buffet, 今次系第1 次食甜品 buffet~ 主题系"《香芒情浓》周日甜品自助餐" ~虽然我唔系特别好芒果, 不过d 甜品都ok 好味既~ 仲有少少热食, 三文治, 沙律 同埋水果~热食: 有4 款, 鲍鱼北菇鸡粥好好味!!! 炒面都好味~~ 仲有炒饭& 时菜就冇食~甜品: 香橙焦糖炖蛋块焦糖甜到苦... 芒果拿破仑d custard 好滑, d 酥皮又好香口, 好味~ 木糠布甸好好味!!! 燕窝杨枝甘露冇燕窝的.. 但味道都ok~ 燕窝香茅奶冻觉得好有姜汁味, 好好味~~ 香芒蛋白卷冇乜特别好味.. 朱古力热情果慕丝蛋糕配芒果 入面d 朱古力mousse 好味~ 士多啤梨沙巴翁(第1 次食沙巴翁!!) 原来有d 酒味, 觉得唔系几好食... 朱古力香蕉班戟 都几好味~ 燕窝蛋挞都唔错~ 燕窝芒果蛋糕下面既脆脆底好味~ 绿茶macaroon (第1 次食macaroon ^^!!!!!) 够甜好好味!!! 燕窝蛋白球甜甜的, 都好好味~~ 芒果芝士蛋糕唔系我想像中的cheese cake... 其实只系mousse cake... 芒果士多啤梨乳酪, 我觉得上面o个

甜品: 香橙焦糖炖蛋块焦糖甜到苦... 芒果拿破仑d custard 好滑, d 酥皮又好香口, 好味~ 木糠布甸好好味!!! 燕窝杨枝甘露冇燕窝的.. 但味道都ok~ 燕窝香茅奶冻觉得好有姜汁味, 好好味~~ 香芒蛋白卷冇乜特别好味.. 朱古力热情果慕丝蛋糕配芒果 入面d 朱古力mousse 好味~ 士多啤梨沙巴翁(第1 次食沙巴翁!!) 原来有d 酒味, 觉得唔系几好食... 朱古力香蕉班戟 都几好味~ 燕窝蛋挞都唔错~ 燕窝芒果蛋糕下面既脆脆底好味~ 绿茶macaroon (第1 次食macaroon ^^!!!!!) 够甜好好味!!! 燕窝蛋白球甜甜的, 都好好味~~ 芒果芝士蛋糕唔系我想像中的cheese cake... 其实只系mousse cake... 芒果士多啤梨乳酪, 我觉得上面o个层食落似cream 多过yoghurt... 青柠布甸 麻麻地..~ 燕窝芒果椰汁西米露好香椰汁味好好味~!!! 大大个自己切的芒果mousse cake 味道都ok~ 仲有1 样橘子啫喱, 不过冇兴趣~

其他: 有蛋沙律三文治, 青瓜三文治, 蛋沙律多士, 青瓜鸭肉多士(食左呢个麻麻地~); 芒果配鲜虾( 虾肉鲜甜好味^^ ~~); 沙律菜; 水果见到有西瓜, 蓝莓等~

总结而言, 虽然d 野食唔系样样都好味, 不过整体黎讲都唔错, 有d 仲好好味tim~
仲食左好多成世人第1 次食既野 (panna cotta, sabayon, macaroon!!!!!) 都算满足左我呢个愿望~
dessert bar 环境都好静, 不过就觉得张枱(其实系茶几= =)太矮... 食得有d 唔舒服...
因为得好少人, 所以执碟都快. 但系有个~45岁 女waitress 冇乜礼貌...
原价$98, 再加一, 唔会有任何credit card/ VIP discounts, total ~$108, 还可以啦~
2012-01-15
$107.8 (下午茶)
  • 鲍鱼北菇鸡粥
  • 木糠布甸