2019-09-09 268 浏览
睇番食评,去年八月第一次试这餐厅,当时还是新开业不久,食物还可,唯当时冷气系统仍未搞好,边食边擦汗,怕热既我,之后都唔敢再来! 今日同女儿出大围市中心办点事,又要烦恼吃甚么好???经过美食市集,才想起未带女嚟试过呢间,便提意嚟王牌冰室,起码不用像楼下food court,买完飞,仲要罚企的去等食物嘛!我叫了个"常捌餐",有姜汁鸡汤猪润通粉(姜汤虽然未致于劲姜,但、姜味还可以的,猪润焯得很嫩,入面刚好,唔会有唔熟的情况,我就几钟意喇),牛乳炒滑蛋+牛油厚多士+火腿(全部都正常,合格既),杯冻啡上台时被赫一跳,咁多奶既?怀著忐忑心情搞匀杯啡,试饮一啖,有啡味,唔错噃!! / 亚女叫了"午壹餐",叉烧牛乳炒滑蛋饭,我试了两啖,滑蛋唔错,叉烧ok,仲好大块,整体上都不错。冻柠茶正常。/ 两人埋单$100元,咁既价钱,交到咁既功课,都算唔错的了。/ 后话:今次入去呢间餐厅,冷气充足,除了楼面反应慢了半拍外,与一年前相比,已有进步,可以再嚟。
2019-09-08