2022-07-25
📍牛大人台湾火锅终于去试呢间火锅啦 其实都已经红咗好耐 但因为长期full 成日都book唔到枱 所以一直都未试到😭有成10款汤底拣 钟意食辣又得唔辣又得养生啲都得😛我就叫咗个养生锅清清地😆澳洲极上和牛套餐$318每位会送两粒M9和牛牛丸 外貌同一般牛丸冇咩分别 食完之后终于知点解佢只系送两粒🤣劲juicy 真系食得出系和牛既感觉 好好食😳肉类方面 我个人对封门柳印象最深刻 好浓肉味 又好淋 比起薄切嚟得有口感好多😝其他嘅牛肩肉、牛五花质素都ok 不过我个人都系主力食封门柳🤤好奇点左少少海鲜 沙白、海虾、脆肉鲩 质素几新鲜 绝对冇伏 可以一试 丸类我几中意蟹籽墨汁浆 好钟意入面有啲墨鱼咬下 烟烟韧韧 另外仲可以order台湾鸭血 呢个真系必食 因为好滑😋 另外自助区都有一般食到嘅芝士丸、百页豆腐、芝士肠等 打边炉对我嚟讲一定唔少得蔬菜 呢度蔬菜质素都OK 洗得干净 唔会有好多烂嘅菜 店员有挑选过 蔬菜种类都几足 南瓜、蕃茄、萝卜、芋头、娃娃菜、生菜、皇帝菜等 另外仲试咗台湾水莲 几得意 饮品无糖茶都系任拎 有洛神花茶、白桃乌龙或其他罐装纸包饮品拣 酱料都好重要‼️呢度有齐晒咁多款配料俾大
澳洲极上和牛套餐$318
酱料都好重要‼️呢度有齐晒咁多款配料俾大家自己混酱 竟然有萝卜蓉 好啱我 因为食落冇咁热气🤪
呢间整体嚟讲质素都算唔错 可以encore😙比起其他火锅放题会食物质素会新鲜啲👍🏼