第三站

Station 3 Cafe
2019-12-23 383 浏览
上网睇到呢间楼上cafe好似唔错咁,就book左同朋友去食。老实讲,一路搭lift上去,因为同栋大厦多数都系督波,打麻雀既地方,所以我都有少少却步,会觉得系呢啲大厦既食店究竟得唔得架。。。上到去,第一个感觉系佢啲装饰几靓!同搭lift经过既地方完全唔同,而且间隔都几好,好多大梳化位,感觉上几有私人空间。而且又有好多卡game比人任玩。虽然见到有dinner set但因为我同朋友都细食,所以就叫左一个set加两个小食再额外加多个饮品。沙律菜新鲜!肉丸几好食,比较扎实,唔似落左好多粉个啲丸。个酱汁都正,连腌尖既朋友都话佢几够味,不过就辣左啲。我就觉得辣度岩岩好,不过可以落多少少盐。薯条用粗薯条,不过略嫌唔够脆身,反而鱼手指好脆身,入面既鱼肉又软嫩,好食。墨西哥鸡翼。我叫左之后先有啲后悔,因为睇个名都估到个味应该同意粉差唔多。。。早知叫蜜糖鸡翼啦!朋友点左棒子咖啡,我就叫左花茶小天使。咖啡还好,我试左一啖,对我黎讲有啲甜。我既花茶好香既柠檬草味,其他花味相对比较淡少少,应该要焗耐啲先得。最后既蛋糕正常发挥,蓝莓够味,芝士都唔会太腻,不过饼底硬左少少。虽然我地唔系叫好多野,但系因为细食既关系,

沙律菜新鲜!

墨西哥香辣肉丸烩意粉

鱼手指拼薯条

墨西哥鸡翼

棒子咖啡

小天使

虽然我地唔系叫好多野,但系因为细食既关系,意粉都食净一半。。。但系佢个汁又几好食,我又唔想浪费食物,最后都系问店员拎左个盒打包做lunch哈哈。

而且虽然佢定价稍贵,但系无限时,无睇错好似繁忙时间每三个钟每人最低消费一杯饮品,都真系几抵玩。
2019-12-22
墨西哥香辣肉丸烩意粉