2022-05-06
呢间Sun Thai Restaurant 喺平时都见好多人排队,小弟都食过唔少次,身为普通嘅打工仔梗系食lunch sets 啦,今日就同大家介绍下佢。🍲椰香青柠海鲜海鲜汤粉丝 $75等咗好耐下先送到,一上枱椰香的确好浓,正唔正宗我就唔知,闻落好正咁。一食入口有阵酸酸地嘅味,应该系青柠,我钟意食酸,觉得好开胃。比咗好多粉丝,捞埋汤一齐食其实好正嘅,但无可能斋食汤粉架吗,可惜嘅系啲海鲜配料一般般,鱿鱼新鲜唔梅嘅,算系唯一亮点。仲有几只虾,虽然系爽身但唔知点解有啲腥。跟住就系啲鱼片蟹柳,唔驶讲都知系普通嘢。饱就一定饱,虽然个汤我钟竟,但抵食程度唔高,唔建议叫。☕️跟餐嘅热奶茶一般~🍖泰国街边猪肉串 跟餐加$28猪肉串本身甜甜哋,配送嘅啲酱汁要有啲辣,唔太啱我,整体普通唔觉得需要特登加$28去换🥘🍚星马咖哩鸡配白饭 $75今次系同事叫嘅,小弟之前都食过,感觉好好多,咖哩系偏甜果种,鸡肉多都算嫩滑,中伏机会低好多。总括而言,价钱喺湾仔嚟讲系算系平平哋,以我嘅经验拣配饭嘅餐会正常好多,食佢唔好对佢有太大期望就好了。谂唔到食咩食佢就啱。
🍲椰香青柠海鲜海鲜汤粉丝 $75
。跟住就系啲鱼片蟹柳,唔驶讲都知系普通嘢。
饱就一定饱,虽然个汤我钟竟,但抵食程度唔高,唔建议叫。
椰香青柠海鲜海鲜汤粉丝
椰香青柠海鲜海鲜汤粉丝
☕️跟餐嘅热奶茶一般~
🍖泰国街边猪肉串 跟餐加$28
泰国街边猪肉串