2023-08-09
【可爱树懒造型·墨西哥餐厅🦥🤩】/////楼梯上斜会见到一间门口印有好大只树懒图案嘅餐厅 小店以牛油果菜式为主🥑都有其他墨西哥肉类嘅菜式 喺呢到食嘢就好似置身系园林 有好多花草感觉健康舒服💐🍃.👉🏻AVOCADO ceviche ($149)卖相好精致🙀牛油果本身比较淡 加上番茄、青瓜以及洋葱粒 就食到酸甜 辣辣地嘅味道 配搭脆片可以中和番茄酸味 fresh啲!.👉🏻Barbacoa ($189)分别将洋葱粒、芫荽以及青柠放入牛肉汤 更加清甜😋牛肉用牛面颊肉位置 夹住层骨胶原 近乎入口即溶~但配薄饼食会有啲格格不入嘅情况🥹.👉🏻WET Burrito Supreme ($189)厚身薄饼包住豆类、芝士、米饭以及蔬菜 非常丰富 酱汁酸酸甜甜好开胃 满满嘅淀粉质感觉好饱肚(´・Д・)」——-📍Verde MAR (西环)西环西营盘水街41号地舖
/////
👉🏻AVOCADO ceviche ($149)
👉🏻Barbacoa ($189)
👉🏻WET Burrito Supreme ($189)
——-
📍Verde MAR (西环)
西环西营盘水街41号地舖