餐厅: Verde MAR
资讯:

真系估佢唔到!悬挂在天花板上的墨西哥 特色玩偶piñata 都是由 Eligio 厨师亲自手工制作架!墨西哥菜较常使用源自当地的牛油果、玉米和蕃茄,因此墨西哥食物都相对色彩缤纷,从营养角度嚟睇- 五颜六色的食物意味著富含丰富矿物质和维生素,非常健康!。牛油果雪糕$88首先梗系要推荐最特别,同埋令我哋最印象深刻嘅牛油果雪糕啦!同喺其他地方食到嘅唔一样,佢真系会有好浓郁嘅牛油果味,而唔系净系可以食到佢嘅口感!而且佢嘅造型非常之别致,主厨真系有心啦❤️。牛油果smooth $78墨西哥嘅牛油果,果然与众不同,𠮶种风味同埋口感系唔同啲㗎!呢个奶昔除咗保留少少牛油果原本嘅火粒之外,整体都系非常之滑顺口,我好钟意佢淡淡嘅牛油果味!。Birra Beef Stew $189呢一个系一个非常精致嘅慢煮牛肉拼盘,大大嚿牛肉全部都炖得非常柔软入味,佢主要用新鲜嘅食材去提味,所有嘢都系自己一手一脚做嘅,完全系食得出嘅新鲜!。墨西哥卷饼$99呢度嘅墨西哥卷饼,有好多种唔同嘅种类,馅料可以自己选择㗎!除咗有牛猪之外,仲有好多素食者嘅选择!可以见到厨师真系好体贴,可以照顾到大家嘅需要!我觉得牛油果酱简直系点睛之笔!

。牛油果雪糕$88

。牛油果smooth $78

。Birra Beef Stew $189

。墨西哥卷饼$99
呢度嘅墨西哥卷饼,有好多种唔同嘅种类,馅料可以自己选择㗎!除咗有牛猪之外,仲有好多素食者嘅选择!可以见到厨师真系好体贴,可以照顾到大家嘅需要!我觉得牛油果酱简直系点睛之笔!真系太好食啦!

。墨西哥烤鸡锤$89
呢间餐厅主打健康,因此烤鸡都唔会用到太多嘅调味料,反而系准备咗墨西哥传统酱汁俾我哋!少少辣之余又非常惹味,配合烤得啱啱好嘅鸡锤真系好好味呀!