2018-06-03 97 浏览
由于跑马地冇地铁站,可以系铜锣湾转电车小巴或者行过去,虽然行要起码20分钟,但见时间尚早,我地最后都决定慢慢行过去啦。-行左半个钟到,终于见到终点,好彩入去同店员示意两位后就直接带位唔使等,入面环境望落几高级,再加上悠闲既音乐,完全唔同平时啲拉面店好急促既节奏,店员都几有礼貌,一坐低就问我地要冻茶定热茶。-睇左阵餐牌,本身谂住叫限定既金目鲷拉面试下,点知卖晒😭最后叫左鸡白汤拉面,鸡沾面,同烟熏糖芯蛋。-拉面一黎,最吸睛既就系碗上面即炸既牛蒡,就咁食口感香脆,浸汤就烟韧香甜。而个汤就用左cappuccino打法起泡,口感绵滑够特别!饮落每一啖虽然好浓好有鸡味,但系系完全冇拉面既油腻感 ,赞!而面虽然冇得拣硬度,但都几有咬口同挂汤,同炸牛蒡夹埋一齐食更加系惊艳。叉烧方面每碗有猪同鸡各一块,食落比平时既更淋身,🍘👧🏾Jam仲好钟意块豚肉叉烧添!-而沾面面既分量睇落比汤面仲多,沾汁亦都够浓,饮落好似饮紧忌廉鸡汤咁,但系鸡肉叉烧就变左切粒,食落冇拉面果块咁嫰滑。-熏蛋就有少少失望啦,虽然做到糖芯效果,亦都有少少烟熏味,但系就熟左啲减左分。-食完之后见冇咁热,我地就去左搭叮叮翻中环再搭船慢慢回味一
食完之后见冇咁热,我地就去左搭叮叮翻中环再搭船慢慢回味一下头先碗鸡浓汤,下次要去试埋限完既金目鲷拉面!