Nonsense

餐厅: Nonsense
资讯:

2022-04-24 801 浏览
去开土瓜湾见呢条街都有几多特色餐厅,家上门口都有人排队,似应该几有口碑,感觉会有惊喜等咗一阵,侍应安排了二人座位,但餐厅座位与座位间非常窄,要坐入梳化位要好小心打侧身先唔会撞到隔离枱😂都唔紧要嘅 香港地方明白既龙虾竹笙汤 $68 (6/10分)味道似系比较假嘅龙虾汤味,没惊喜,好普通而且竹笙同龙虾汤唔系好夹😂软壳蟹冬阴功意粉 $168 (5/10分)软壳蟹都算大只 但可惜炸得比较㶶同面粉太多😞意粉方面,个冬阴功酱对我来讲太辣,辣到有少少痹比目鱼 芫荽酱意大利饭 ($148) (6.5/10分)卖相令我有啲惊喜🤣我开头睇错咗以为芫荽只系喺面到加几条芫荽,原来系芫荽酱risotto,所以都几有诚意味道方面开头惊会好奇怪,但意外地系几香。但可惜,味道比较浓同较咸,食到第四五啖就已经开始觉得好腻😖 不过要赞佢嘅比目鱼煎得好香而且份量都算多可能对佢嘅希望太大,所以有啲失望😂或者佢其他main course更好, 但呢一次体验之后不会再有下次了

龙虾竹笙汤 $68 (6/10分)
味道似系比较假嘅龙虾汤味,没惊喜,好普通
而且竹笙同龙虾汤唔系好夹😂

软壳蟹冬阴功意粉 $168 (5/10分)
软壳蟹都算大只 但可惜炸得比较㶶同面粉太多😞
意粉方面,个冬阴功酱对我来讲太辣,辣到有少少痹

比目鱼 芫荽酱意大利饭 ($148) (6.5/10分)