呢排唔知做咩成日都想揾潮州菜食....最后决定食潮州邨! 地方唔太大, 只有几张枱, 招呼都可以, 系D人豪气左少少咁啦....唔系好觉有净鹅肝叫, 所以就叫左个招牌三宝(鹅片, 鹅肠, 鹅肝), 样样都好入味, 但有时时咸, 不过可以接受, 始终味道胜过咸味卤水鸡蛋, 见几特别就试一试, 味道唔错, 不过试过就算, 冇咩特别川椒炒鸡球, 非常之惹味既一道菜, 但愈食就愈咸, 咸到食唔到韮菜花炒鹅红, 超级超级超级超级好味, 第一次食鹅红, 原来鹅红好爽口同好香的, 食到停唔到口!!!D韮菜都好入味好正最尾唔够饱, 叫多左个潮式蚝饼, 粉唔算话好多好厚, D蚝都算大只, 不过呢道菜系全晚最咸既一道, 食净1/3已经食唔到了虽然好咸, 但我对佢印象几好, D野食得出系好味, 只系重手左, 我会俾多次机会再试!
呢排唔知做咩成日都想揾潮州菜食....最后决定食潮州邨!

唔系好觉有净鹅肝叫, 所以就叫左个
招牌三宝(鹅片, 鹅肠, 鹅肝)
卤水鸡蛋
川椒炒鸡球
, 非常之惹味既一道菜, 但愈食就愈咸, 咸到食唔到
韮菜花炒鹅红
最尾唔够饱, 叫多左个
潮式蚝饼

2015-04-01
招牌三宝(鹅片, 鹅肠, 鹅肝)
韮菜花炒鹅红