2024-10-03
麻辣米线就食得多🧐呢间既面好特别,汤底有香港少见既沙茶、独家自制红酸汤🍅,面底有台南扁面,好多都未食过🐮滑牛肉片沙茶面 $48喺香港好少食到沙茶汤底既面🔍,沙茶味浓郁♨️,感觉有啲类似沙嗲味,要左台湾面,我地都中意呢类粗身啲有咬口既面🍜💓滑牛份量好多,而且面算几滑🤌🏻,另外加咗大肠($10)🐷,又系份量超多,而且入味,唔错🍅红酸汤本地新鲜崩沙腩台南扁粉 $65呢间个红酸沙系独家制,喺香港真系未见过😲系用蕃茄加香料发酵而成🍅味道酸酸地好开胃🤤,无咩辣味,呢个汤本身仲有大量肉碎、旺菜丝、野菌等,另加大大只虎皮凤爪($10),唔会「梅」,而且几吸汤💦,牛腩肥瘦均匀,唔会「Un」🌶️麻辣蒜泥五花腩片 $32有好多块,每块都有麻辣味,配埋蒜蓉食正呀🧄可以一试👌🏻🐮新鲜牛杂 $52有牛筋、牛肚、牛肠,用新鲜牛杂有诚意👍🏻无奇怪腥/膻味,不过份量再多啲会开心啲😂overall:呢间既面都好好好大碗😂净系食面唔叫小食都好饱,欣赏佢啲面都有野菌(羊肚菌等),配料份量好足有诚意,而且汤底、面款都系香港比较少见,推荐
🐮滑牛肉片沙茶面 $48
🍅红酸汤本地新鲜崩沙腩台南扁粉 $65
🌶️麻辣蒜泥五花腩片 $32
有好多块,每块都有麻辣味,配埋蒜蓉食正呀🧄可以一试👌🏻
🐮新鲜牛杂 $52
overall: