2018-06-30
今日森仔约咗女朋友仔放工去康怡睇戏,因为剩得一个钟多少少嘅时间,唯有系康怡入面拣食咩。女朋友又钟意食台湾嘢,茶木出名稳阵,有主食又有甜品,啱晒一个胃食主食仲有第二个胃食甜品嘅女仔。我哋嗌咗个沙茶大葱牛小排嘅set,配埋白饭、甜品同嘢饮。牛小排是有骨的,但肉质松软易咬,味道偏咸较浓,汁送饭一流。甜品我地拣咗红桑子开心果蛋糕,上层系滑滑的mousse cake,一入口平平无奇,但配埋开心果饼底,又少少酸甜味又有口感,上软下脆饮品就拣咗玫瑰红茶,茶味较浓亦品尝到啖啖的玫瑰味,同甜品一齐食简直系绝配。牛肉面:e个牛肉面真系好好食,汤底够浓牛味,面质俊刀削面,够咬口。而牛肉够林,重牛味,配埋一齐食,令人食唔停口!森仔饮晒d汤添。芒果蜜糖砖:e个系茶木的重点甜品,黎到紧系要必叫。e个食落好鬼正,又有芒果雪糕系面,而面面焗到好脆口,仲切到一粒粒放反系入面,满有蜜糖味!nice👍🏼👍🏼👍🏼😆因为甜品系最后先食,所以我叫左后上😂员工就会比e个牌你。到你想上,就比员工。不过,森仔提提你,要早大约20分钟比佢地准备丫。芒果热情果梳打:味道一般,较淡淡,芒果味不浓。不过个吕宋芒果肉系真系好正的!额外讲讲,茶木
我哋嗌咗个沙茶大葱牛小排嘅set,配埋白饭、甜品同嘢饮。
牛小排是有骨的,但肉质松软易咬,味道偏咸较浓,汁送饭一流。
额外讲讲,茶木畀钱好方便,可以畀Cash、Credit Card、Google Pay、Apple Pay同八达通。无Cash系身都唔惊喇!