2018-02-21
一入到呢间餐厅,就见到好有台湾风味既装修,而且有一个大鱼缸养住鱼同大头虾,全部都眼仔碌碌好生猛。餐牌上就推介唔同口味的虾煲,叫左个港式限定既避风塘虾。黎到真系好惊喜,只只虾都有手掌咁大,肉质好厚同爽,配埋炸蒜同少少辣相当之惹味。虾头入面仲有好多膏,啜左两三啖都仲有!仲有叫左厨师推介既火焰雪山焗鲜鱼,一开始唔明咩叫火焰雪山,因为好奇先order。上到菜原来会系鱼上面点火,真系好似食火焰雪山咁。焗鱼系偏泰式风味,鱼肉好滑配埋香芧、青柠,感觉好fresh。而且条鱼都好大条,如果一家四口黎食都够!另外仲叫左个生烧海花螺,呢个食落唔似一般白烚既螺,面头有d 焦脆既口感。另外仲叫左碟油麦菜,其他菜既款式都几特别,有羽衣甘蓝同之前好多人介绍过既冰菜。本身冇expect油麦菜都咁有心思,系用左鱼干同鱼汤去煮,而且食落全部都系菜比较嫩既位,可见用心。对虾栈十分之满意,环境好干净,而且食物系用心制作,适合两个人或者系一家人黎食!
餐牌上就推介唔同口味的虾煲,叫左个港式限定既避风塘虾。 黎到真系好惊喜,只只虾都有手掌咁大,肉质好厚同爽,配埋炸蒜同少少辣相当之惹味。虾头入面仲有好多膏,啜左两三啖都仲有! 仲有叫左 厨师推介既火焰雪山焗鲜鱼,一开始唔明咩叫火焰雪山,因为好奇先order。 上到菜原来会系鱼上面点火,真系好似食火焰雪山咁。焗鱼系偏泰式风味,鱼肉好滑配埋香芧、青柠,感觉好fresh。而且条鱼都好大条,如果一家四口黎食都够!
另外仲叫左个生烧海花螺,呢个食落唔似一般白烚既螺,面头有d 焦脆既口感。 另外仲叫左碟油麦菜,其他菜既款式都几特别,有羽衣甘蓝同之前好多人介绍过既冰菜。 本身冇expect油麦菜都咁有心思,系用左鱼干同鱼汤去煮,而且食落全部都系菜比较嫩既位,可见用心。