被评为台湾十大日式烧肉店之一 喺台湾有多间分店今次第一间海外分店就拣咗喺香港湾仔插旗!!比佢个咁得意嘅名吸引咗 好想一探究竟原来老板系仿效紧旧金山嘅The French Laundry改名当时前身系洗衣舖 主厨就直接用咗Laundry为餐厅命名难道台湾嘅总店舖位前身系电力公司?😂今次试咗Restaurant Week嘅Dinner set!😙包咗九样嘢其实平时唔钟意食全生嘅牛肉…但两道前菜都系结果系两道都令我觉得几好食 系头几啖过唔到心理关口only牛肉他他吐司调味略咸 但整体好食 个包微脆松软带牛油香刺身都系第一块需要勇气 之后食其实佢油花好足咬落肉超软腍 口入即融感有🫡完全冇太生嘅腥味月见金砖超肥美 油香爆发但会太腻 每人一嚿就够相比我哋更爱牛小排扇切 同样牛香油香十足但可以连续食加钱叫咗嘅牛舌口感爽脆 但得三块对比个餐计就cp值较低封门柳本身应该系牛味重 脂肪较少 肉质较实嘅部位但呢个肉质比平时食到嘅再软滑啲 系个人觉得调味有啲甜除咗肉之外 套餐仲包咗瓜菜同海鲜 分别系日本山药同栉瓜法式奶油生蚝 同刺身级带子配海胆奶油生蚝最有印象 个汁好食^^淋咗啲落带子都好夹最后就到网上曝光率

被评为台湾十大日式烧肉店之一 喺台湾有多间分店
今次第一间海外分店就拣咗喺香港湾仔插旗!!
比佢个咁得意嘅名吸引咗 好想一探究竟

但呢个肉质比平时食到嘅再软滑啲 系个人觉得调味有啲甜

除咗肉之外 套餐仲包咗瓜菜同海鲜 分别系日本山药同栉瓜
法式奶油生蚝 同刺身级带子配海胆
奶油生蚝最有印象 个汁好食^^淋咗啲落带子都好夹

最后就到网上曝光率最高 好食即是真理嘅「真理丼」!
有齐生牛肉他他 黑松露酱 生蛋黄 鱼子酱 海胆
每啖都系幸福嘅感觉🥹捞晒之后最出嘅味会系黑松露

餐厅嘅自助酱料区都唔马虎 总共有11种调味料咁多
仲有各款精致嘅碟仔任拣🤣有啲特别嘅腌菜小碟
例如油浸大蒜 盐昆布 盐葱药酱等等 仲有黑松露酱都系任𢳂!
饮品方面试咗几觉得比较特别嘅白桃气泡伯爵茶
系真系伯爵茶味on top再有白桃味 唔会假甜/茶太淡 好饮^^
服务都唔错 店员会好耐心介绍每种食材嘅食法
趁住RW可以以更优惠嘅价钱食 大家快啲去bookヾ(*´∀ ˋ*)ノ

𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗦𝗲𝘁($𝟰𝟵𝟴𝗽𝗽)
🤍招牌极生牛肉佐帕玛森起司 | Rating: 7.5/10
🤍日本A5顶级和牛刺身 | Rating: 8/10
🤍日本A5顶级和牛牛小排扇切 | Rating: 8.8/10
🤍日本A5顶级和牛月见金砖 | Rating: 8.7/10
🤍日本和牛牛舌(+$125) | Rating: 8/10
🤍美国酱渍封门柳 | Rating: 7.5/10
🤍法式奶油生蚝 | Rating: 8/10
🤍日本刺身级带子佐海胆 | Rating: 7.5/10
🤍真理丼(+$140) | Rating: 8.8/10
🤍日本白桃气泡伯爵茶($68) | Rating: 8/10
  • 真理丼