2023-06-02 235 浏览
终于去咗Murray呢间五星级酒店嘅popinjays试佢地既网红级下午茶!本身冇包生蚝同鱼子酱,但既然黎到咁高级既餐厅,而家唔食几时食😛以前我怕食生蚝,但系今次嘅生蚝真系好新鲜嘅,第一次享受食蚝既乐趣😋鱼子酱都升华左成个tea既档次,我哋都系即场先加钱升级,加左开心好多~甜品方面,拿破仑好香脆,一咬就有啲酥脆嘅声音,里面嘅层次好丰富,有啲甜有啲咸😌至于芝士蛋糕,佢嘅质地好滑好绵密,芝士味道好浓郁,但又唔会太腻!除咗枱面一set三层高嘅咸甜点之外,周不时都会有staff pass around 啲随机小食,例如红桑子雪糕、松露烧卖等等,但其实斋食本身个set都好饱了临走个staff仲问我地食唔食macaron,当时已经饱到咩都食唔落☺️唯有婉拒其实除左啲食物做得好精致之外,职员都好好服务,环境好舒适,庆祝生日或者重要节日都非常之适合