2022-09-15
最近同🐻仔一齐去咗长沙湾𠮶头,见到依间餐厅好似几吸引🤭,上网又见到唔错嘅食评,一于试吓啦🙈!餐厅座位都几多,平日夜巿唔使排队。我哋叫咗2️⃣个晚餐精选,另外再加多咗个小菜🥬。-🍴狮城芽菜走地鸡饭🐓 配轻怡新加坡白胡椒排骨茶🍖($90) - 鸡饭可以话系依间餐厅嘅主打😝,做法系四至五个人份量电饭煲煮饭,令到每一粒饭粒都可以吸收到鸡油同斑兰嘅香味🤓。排骨茶系新加坡潮式嘅肉骨茶,以胡椒味行先,而唔系平时成日见到嘅药材味,比较清淡而容易入口😙。意外地发现咗,将鸡饭混合喇沙汤底都几好食😋。-🍴里洲龙虾叻沙掺掺🍜 配鲜油咖央多士🥪($128) - 餐牌会写到明包括咗豆卜、鱼蛋、鱼片、龙虾同埋芽菜,配料非常之多,好足料。面底都系有米粉同油面两款混合,汤底几浓,而且食到少少椰奶味,令人回味!主角龙虾🦞都几新鲜,肉质弹牙,而且食得出鲜味🤤。咖央多士中间旧牛油好厚🧈,甚至厚过个面包,超邪恶🤭。-🍴参巴酱通菜🥬(+$20) - 由于我哋都唔系好食到辣🤣,所以我哋叫咗走辣嘅版本。即是走咗辣❌🌶,通菜都炒得好香,好啱配住走地鸡饭一齐食😆!-🍴冻鲜柠檬薏米水🍋(+$3)-🍴冻爽爆柠檬茶🍋☕️(+$3)
🍴冻鲜柠檬薏米水🍋(+$3)
🍴冻爽爆柠檬茶🍋☕️(+$3)