2018-10-01
9月最后一个工作日,心情靓靓、要食豪d! 呢间意大利餐厅,一个lunch buffet+main course $308,buffet 系前菜沙拉任食,大约有十款左右。甫一坐底,服务员就会放上一篮餐包,3-4种面包,只有长长脆脆的那款好食,其他正常味!然后就到左夹沙拉时间,开头不以为然,作为食肉怪觉得沙拉好食都有限,点知原来款款都好好食(原谅我词穷)。朋友子最爱甜菜头(佢第二次光顾都系为左甜菜头),口感似蒸薯仔,但味道好清甜,真系唔错;而我最喜欢就系蘑菇,菇味好鲜,可以不停食食食;之后黎到main course, 一款似蒸又似煎的鱼,另一款蛋薄饼,两样都有少少失望。鱼肉就太「鞋」,可能食惯广东菜,追求又嫩又滑的鱼肉;另一款就太淡味,不过朋友子就觉得ok!最后黎到甜品,甜品有4款,其中有1款我地真系好好好钟意,就算食饱左,都想再黎多一件,唔知叫咩名,但你地可以睇睇相,一定要试下!
而我最喜欢就系蘑菇,菇味好鲜,可以不停食食食;