𝐓𝐡𝐞 𝐃𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐑𝐨𝐨𝐦 𝐛𝐲 𝐁𝐥𝐮𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞 | #尖沙咀 The dining room系喺Bluhouse入面 私隐度较高 两间餐厅系唔同menu! 行入去嘅时候见到出面pizza好吸引 但原来无得叫嘅‎(·•᷄ࡇ•᷅ )同埋the dining room系无海景睇的~⪧ 𝘗𝘰𝘢𝘤𝘩𝘦𝘥 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘤 𝘦𝘨𝘨𝘴, 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰 𝘧𝘰𝘢𝘮 𝘸/ 𝘱é𝘳𝘪𝘨𝘰𝘳𝘥 𝘣𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘵𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 打呢个post做资料搜集嘅时候发现无咩人讲过佢 加上应该餐厅每一段时间会转menu 所以连个名我都揾唔返 •᷄ ɞ •᷅ 但我觉得成餐饭最深刻系佢! 薯蓉好滑 整穿蛋黄捞埋黑松露 再加脆烟肉 口感一百分 而且好香 一啲都唔’漏’ 十分美好嘅前菜 ⪧ 𝙍𝙞𝙘𝙤𝙧𝙙𝙤 𝘿’𝙄𝙣𝙛𝙖𝙣𝙯𝙞𝙖 (’𝘊𝘩𝘪𝘭𝘥𝘩𝘰𝘰𝘥 𝘮𝘦𝘮𝘰𝘳𝘺’ 𝘗𝘢𝘴𝘵𝘢) 𝘔𝘪𝘹 𝘰𝘧 𝘵𝘳𝘢𝘥𝘪𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘴𝘩𝘢𝘱𝘦𝘴, “𝘢𝘷𝘦𝘻𝘻𝘢𝘯𝘰” 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰𝘦𝘴 𝘸/ “𝘢𝘨𝘦𝘳𝘰𝘭𝘢” 𝘴𝘮𝘰𝘬𝘦𝘥 𝘧𝘪𝘰𝘳 𝘥𝘪 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 & 𝘛𝘢𝘴𝘮𝘢𝘯𝘪𝘢𝘯 𝘣𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘵𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦本身有几种pasta

本身有几种pasta系入面 再会推架trolly去你面前加入几种芝士 一路望住佢加 就一路谂: 好邪恶•'-'•) 所以menu写2人份都够哂分几份share

⪧ 𝘾𝙤𝙨𝙩𝙤𝙡𝙚𝙩𝙩𝙖 𝙙𝙞 𝙑𝙞𝙩𝙚𝙡𝙡𝙤 𝘼𝙡𝙡𝙖 𝙈𝙞𝙡𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚
𝘖𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘤 𝘱𝘪𝘦𝘥𝘮𝘰𝘯𝘵 𝘷𝘦𝘢𝘭 𝘤𝘩𝘰𝘱 ‘𝘔𝘪𝘭𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦’ 𝘸/ 𝘩𝘦𝘪𝘳𝘭𝘰𝘰𝘮 𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰 𝘴𝘢𝘭𝘢𝘥 & ‘𝘢𝘨𝘳𝘪𝘢’ 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰
望落好似炸猪扒但其实系炸薄切牛小排 唔韧唔油亦唔会太干 好脆好香 ( '༥' )

⪧ 𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 𝙖𝙡 𝙋𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤
上面个脆片系开心果焦糖 tiramisù 入面再有开心果粒 好香好滑 无敌组合!

⪧ 𝙉𝙤𝙘𝙘𝙞𝙤𝙡𝙚 𝘿𝙚𝙡 𝙋𝙞𝙚𝙢𝙤𝙣𝙩𝙚 𝙀 𝘾𝙞𝙤𝙘𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙤
𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 & ‘𝘈𝘭𝘣𝘢’ 𝘩𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵 𝘴𝘦𝘮𝘪𝘧𝘵𝘦𝘥𝘥𝘰
朱古力榛子挞 会俾热朱古力倒落个挞到整溶佢 好似放大版金莎但再creamy啲 朱古力迷一定喜欢

⪧ 𝙈𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡: 𝙀𝙡𝙙𝙚𝙧𝙛𝙡𝙤𝙬𝙚𝙧 𝙙𝙧𝙤𝙥
酸酸甜甜味道几好 但酒店出品呢个visual就小失望