2018-02-05
元朗一向都出名好多美食,本来今日嚟到我都系一心谂住揾好嘢食嘅,但系最后因为时间嘅关系,最终只能速食一个拉面就离开😓原来一田里面有个小小嘅food court,咁我哋就选择咗系试呢一间餐厅嘅拉面,拉面款式选择唔算多,所以亦都唔系特别难拣order d咩款式。我自己就拣咗呢个东京酱油拉面,之后再order左两个小食share,一客吉列广岛蚝,同埋炸鸡软骨。系呢三样食物之中东京酱油拉面嘅质素系超出我预期,佢唔系话非常十分美味,但系令到我有一种「我唔系喺foodcourt食紧野」嘅感觉特别系佢两块叉烧,居然可以做到有一种接近入口即化嘅感觉,而且豚肉味都几突出,糖心蛋都做到系合格嘅,而我觉得拉面好似比一般坊间嘅幼身少少。炸鸡软骨入口香脆,要挑剔系佢嘅presentation比较差,好似疏疏落落,咁俾人感觉就唔系咁好睇,或者可能换个细只d嘅碟会更加好,睇起上嚟整体会丰富d。而吉列广岛蚝就系三款食物之中做得比较中规中矩嘅。吉列蚝炸得非常松化,而且好干身,绝对冇油淋淋嘅感觉,呢一样系我钟意佢嘅地方。但系里面嘅蚝,入口一就有一种一pat野嘅感觉,无左蚝本身𠮶种胀卜卜肥嘟嘟嘅特色,呢个就有d失色。虽然未算
炸鸡软骨
虽然未算完美,但系整体来讲,呢一餐都系属于满意嘅