2016-02-10
邌开红磡睇 concert,过旁边商场揾食贪就脚. 行到 Food court,见有间越南嘢都几多人,舗旁边仲有个牌话正宗牛骨汤底应该点点点,好似好Pro咁,一于试下$40 有生熟牛河连饮品,喺依个时势算几经济实惠.食越南粉最重要嘅系个汤,坐低后第一时间饮返啖. 汤底味道对办,只是略淡,浓返少少就似我喺美国同越南食过嘅味道. 唔知关唔关当晚生意较旺事.有好开始,不过后劲不继.生牛肉用肥牛,呢样影响咗味道,俾我感觉似打紧边炉. 熟牛肉系几件牛腩,厚切好似牛什粉面舖咁. 我估系煲完汤底既料,略un. 如果跟返正宗切薄片会好好多. 河粉太淋,唔知系来货问题定煮得太耐.可能因货就价,喺food court 周围都$30-$40一个餐咁上下,budget关系用唔到D好少少质数嘅料.如果谂住求其食碗粉面系合格嘅,始终food court货仔. 要叫好就要转转D牛肉同粉,加多几蚊都ok. 如果我邌开依边睇concert食个快餐应该会再试.
$40 有生熟牛河连饮品,喺依个时势算几经济实惠.
有好开始,不过后劲不继.