2014-06-26 871 浏览
今日三人行嚟到屯门安定𠵱间sell新加坡食物嘅餐厅食。人流少,但就系因为'新加坡'𠵱三个字吸引我哋。原来都偏向自助式,要自己喺柜枱买食物,立即俾钱,之后摆个牌,待应就会送餐过嚟。舖面环境几好但一望出去就系人,如果拣坐某啲位会同路人距离好近嘅感觉,得块落地玻璃隔住,会有你眼望我眼嘅情况。但店舖播住英文歌,又够静,有relax嘅感觉,都唔错。我哋叫咗个海南鸡饭、前后2客咖椰多士、西多士、蕃茄火腿蛋通粉、冻奶茶、2杯美绿恐龙(即系美绿饮品)丶泡芙。一共$160海南鸡饭得几旧鸡,完全唔够配饭,唔好食,鸡唔新鲜,冇味,完全唔知自己食紧海南鸡饭!价钱唔平,唔抵!咖央多士好食,好香,多士焗得刚刚好,一啖咬落去,满足!所以叫完再叫。西多士配咖椰别有一番风味,但我prefer咖央多士,因为冇蛋味影响,更享受到咖央的风味!蕃茄火腿蛋通粉 有得选择醒餐肉or火腿。 蛋系煎蛋,我以为系炒蛋.. 但个通粉唔错,有好香浓蕃茄味。饮品方面,美绿恐龙好浓,饮多几啖就会唔想饮落去,太''杰''! 搞到最后净咗成大杯。 奶茶一般,同价钱质素合理。泡芙就普通啦,都唔会系自己整。总体,我都系最满意咖央多士,最有特色、最好食!
一共$160
总体,我都系最满意咖央多士,最有特色、最好食!其余都有点失望,价钱亦唔平,但环境唔错,舒适!不过始终觉得唔应该开喺安定邨,一来人流唔多,二来价格唔低,太多比𠵱间低价嘅店舖,好大竞争。

咖央多士
蕃茄通粉