2025-02-10 0 浏览
平时同同事都系食西餐,㖊日放工之后,我哋想试啲唔同嘅嘢,就拣咗呢间海鲜酒家。佢哋嘅炭烧乳猪绝对系今晚嘅亮点。摆盘好特别,有个猪头,跟住猪嘅造型摆。乳猪皮烧得焦脆透亮,插落去仲听到清脆嘅声音,口感外皮酥脆,好好食!芝士龙虾伊面睇落就好美味。龙虾肉质好鲜美,配上浓郁嘅芝士,我哋每一啖都好享受,虾肉仲好弹牙,口感非常好。沾咗芝士嘅伊面,好有咬劲,浓郁嘅芝士味,食到停唔到口。咕噜肉炸得金黄酥脆,旁边仲有好可口嘅菠萝。肉质软嫩多汁,酸酸甜甜,每一啖配埋菠萝,口感更加好。油浸笋壳鱼嘅外皮炸得好酥香,鱼肉好软滑,整体又唔会好油腻。呢道菜都系令人大赞嘅。我哋仲叫咗腊味炒芥兰,腊味嘅咸香配埋炒芥兰,真系好香又好食,芥兰好新鲜。呢间舖头嘅叉烧,我哋食完都大赞。叉烧腌得好入味,蜜汁配埋鲜嫩嘅肉,好香又好食。呢度每一道菜都非常好食,下次我仲要带埋我家人嚟试试。

感更加好。

呢度每一道菜都非常好食,下次我仲要带埋我家人嚟试试。