2024-09-25
今次同家人去尖沙咀食法国餐,真系好开心!餐厅环境靓,气氛又好,食物更系一绝!香浓牛肝菌忌廉汤呢碗汤真系好香浓,牛肝菌味道好突出,仲有新鲜蘑菇同杂菌菇,饮落去滑顺又唔会太腻,新鲜蘑菇汤好鲜甜。波尔多牛肉他他配法国黑鱼子和鹌鹑蛋牛肉他他做得超正,肉质鲜嫩,配上黑鱼子同鹌鹑蛋,味道层次好丰富,食落去真系好享受,仲有一种法式嘅细致感。西班牙52个月百毛猪火腿呢个火腿质地滑,味道浓郁,咬落去口感超棒,配埋啲马卡龙一齐食,完全唔会腻。脆炸龙苏丝法国农场流心蛋呢个流心蛋外面脆脆,里面却系流心,开咗之后蛋黄流出嚟,真系好有惊喜,配搭啲酱汁食,味道一流,食完真系想再嚟一个!香滑牛油浸波士顿龙虾带子配鱼子酱龙虾同带子都煮得非常好,好新鲜好弹牙,牛油味道好香,食落去滑口到不得了,加上鱼子酱更加提升咗整体味道。香焗法国春鸡呢个春鸡烤得刚刚好,外脆内嫩,配上煎鸡同炸鸡,两种口感都唔同,食落去真系好开心,满足感十足!总括来讲,今次法国餐经验真系令我哋好满意,每道菜都好有心思,等我哋一家人一齐享受咗个愉快嘅晚餐,绝对值得推荐!下次一定会再来!
香浓牛肝菌忌廉汤
波尔多牛肉他他配法国黑鱼子和鹌鹑蛋