2020-03-18
📍金之半之助 - 东涌-🍤天丼 $98呢间餐厅真系令我哋印象好深刻💆🏻♀️💆🏻♀️💆🏻♀️Menu好简单,分别有三个价位嘅天妇罗饭,$98天丼就包左菇菌、海螺、鱿鱼天妇罗饼、温泉蛋、海老同埋碗豆🦐$108上天丼就多咗鱚鱼(未食过唔知咩嚟🤪)最后最贵嘅系$138嘅江户前天丼,多咗一条好长嘅星鳗😍不过我就悭下钱食个平平哋㗎啦😬其实呢度啲炸物真系唔错,炸粉唔会太厚,食得出油香,又唔会太油!海鲜亦都新鲜弹牙😋不过只虾就瘦左少少😳菇类亦都唔会太干,外面松脆入面多汁!但系❗️❗️❗️❗️佢个碗真系十级伏😭😭😭睇落去系一个正常嘅日本饭碗,同吉野家牛肉饭嘅size差唔多,但佢入面原来做咗一个超级弧形嘅设计,所以个饭系得一半㗎咋😨超级夸张!(大家可以睇吓第二张相)为咗悭果少少饭钱,令到食客有种被呃咗嘅感觉,真系好唔值😥😥😥-环境同店员态度都唔错嘅,但系始终印象唔太好🤢
🍤天丼 $98
环境同店员态度都唔错嘅,但系始终印象唔太好🤢