2023-12-06
食矶烧除咗新鲜之外,最重要就系火候同时间嘅控制,呢间餐厅系呢几方面都做得好好,令人食完一样又期待下一样!首先前菜系由沙甸鱼同多春鱼整成嘅鳀鱼酱,用蔬菜条点嚟食,清口腔得来又做到开胃嘅效果!矶煮鲍鱼够入味,鲜嫩弹牙!再嚟海胆炸豆腐,卖相吸睛,每件都用上唔同设计嘅小器皿装著~炸豆腐外层薄脆,内层软嫩富豆香,海胆鲜味!选好矶烧海鲜,准备登场~活蛏子咬开有点爽脆咁,只系略为烧过无需特别调味,食得出就系本身嘅鲜甜味道~活日本文蛤蚬同活北寄贝各有千秋,朋友钟意文蛤蚬入口嘅鲜嫩,我就钟意北寄贝嘅厚肉咬口,当然两款同样鲜味,而我觉得北寄贝甜味更浓厚一点,大推!重点出场,呢条汁烧喜之次真系不得了!见鱼身涨卜卜,鱼眼圆碌碌,就知有几新鲜!鱼肉结实而且食物非常鲜甜,鱼鳍位烧得10分香脆,食到舔舔脷!呢度嘅水产真系无得输,鲜甜味美,下次想食矶烧一定谂起佢!
矶煮鲍鱼够入味,鲜嫩弹牙!
选好矶烧海鲜,准备登场~
呢度嘅水产真系无得输,鲜甜味美,下次想食矶烧一定谂起佢!