2018-03-28 259 浏览
上个星期我同几个朋友睇完戏之后 大家都觉得肚饿 而且又想一齐围著倾下计 于是就打算揾个地方食宵夜 ,我地经过旺角既好滚得 ,见到唔少人喺度打边炉 就决定入去食个暖笠笠既宵夜 我地入到去 咁岩坐喺正中央 点菜、各样都非常方便 我地见到有各式各样既小食我地每人都点左几道小菜 仲有重头戏蚬煲 相信呢道菜几受大众欢迎 ,未打开盖已经闻到阵阵幽香 令我地流晒口水,汤香味四溢 入面除左有份量十足既蚬之外 仲有好多食材,可以先开一开胃口 不但口感十足 味道香鲜甜 又唔会好济, 我地都食唔停口我一开始唔打算食太多 但最后竟然食左三、四十块,我个人都好中意点大量辣汤,会惹味D 开始打諙炉之后,食左新鲜牛肉,朋友食完后 不断大赞好味  咁我就即刻一试真伪,口感类似筋肉 食落非常之爽口 我爱上左呢种口感 😍 之后仲食左其他食物,味道都唔错再加上自己调配既酱油 味道一流!推荐大家一定要试下

我地每人都点左几道小菜 仲有重头戏蚬煲

之后仲食左其他食物,味道都唔错

再加上自己调配既酱油 味道一流!推荐大家一定要试下