2024-10-28
寻日下午,我带咗我爷爷嚟呢度食点心。佢老人家一直都好钟意食点心。因为大家都忙住工作,好少机会带佢出嚟餐厅食。寻日啱啱有空,就带佢嚟食点心。𠮶阵点咗山竹流心球。我觉得呢道几有创意,喺山竹入面加入浓郁嘅流心。混住食,非常香甜,而且好软糯。接住,点咗我哋都钟意嘅小笼包。小笼包入面嘅汤汁鲜香丰富,肉馅滋味十足。咬开𠮶阵,入面嘅热汤汁非常鲜美,配上鲜嫩嘅肉质,真系令人回味无穷。我爷爷仲点咗青瓜海蜇。食落去好清脆,又凉爽。海蜇同青瓜嘅配搭,味道非常鲜美而且仲富有层次感。几唔错。香煎芋丝夹俾佢哋处理得好好。外皮煎得金黄酥脆,一睇就好有食欲。咬落去,外酥内嫩,非常可口而且好香。最后一道系鱼肚,入面仲放满满嘅虾。口感一流,嫩嫩嘅鱼肚同鲜甜弹牙嘅虾肉,配埋一齐食,真系超好食!鱼肚煮得啱啱好,唔会硬。𠮶次嘅食物都非常好食,我哋都食得好满足。
𠮶次嘅食物都非常好食,我哋都食得好满足。