2018-12-02
今晚去咗E-Max睇戏, 好耐冇去九展而家仲有一啲fashion嘅outlet, 人流唔算太多都几好行。 跟住就要坐低揾嘢食。喺food court𠮶层行咗个圈, 见到有间老夫子主题暇茶餐厅。晚饭时候有套餐供应, 我哋谂住简简单单单随便喺茶餐厅晚饭 就入咗去。主要提供炒粉面饭嘅套餐。 都系一般茶餐厅嘅特色食品。降龙十八掌之猪猪手 ($68 送特色小食,热饮)猪手都大大件,足有5,6件。 炆煮得非常入味,又够腍。 蚝油同柱侯酱嘅味道调较适中,唔会太咸, 质素唔错。个汁又唔会水汪汪又够黏, 白饭另上,系超大碗!加$10有是日油菜清清地唔错。特色小食系咸酸菜, 不过唔太酸又唔太咸,就系带甜同埋有麻油香。 口感好爽唔错啦。热嘅黑糖姜茶辣度热度非常足, 很呛喉,黑糖味道几滋润。 非常浓郁嘅一杯姜茶!萝卜柱侯牛腩牛筋($68 送热茶及特色小食)先闻到好香浓嘅牛腩味,个汁好浓郁, 柱侯酱味道完全入晒牛腩牛筋,炆到好腍, 萝卜索晒牛腩嘅肉汁,!送饭一流。周围嘅装修好似令你入咗 老夫子嘅漫画世界。 座椅墙壁地下都经过用心嘅设计。食饱饱之后周围影吓相 打吓卡唔错呀!~~同老夫子有关嘅旧歌不停咁loop,
主要提供炒粉面饭嘅套餐。 都系一般茶餐厅嘅特色食品。
降龙十八掌之猪猪手
降龙十八掌之猪猪手 ($68 送特色小食,热饮)
加$10有是日油菜
清清地唔错。
热嘅黑糖姜茶
萝卜柱侯牛腩牛筋
萝卜柱侯牛腩牛筋($68 送热茶及特色小食)
食饱饱之后周围影吓相 打吓卡唔错呀!~~
同老夫子有关嘅旧歌不停咁loop, 如果有啲旧嘅老夫子漫画可以畀顾客揭吓就更加过瘾回味~