2017-04-25 941 浏览
之前有个朋友成日同我讲,博多拉面别天神嘅拉面好好食。今次嚟到湾仔扫街,朋友又咁啱想食拉面,一于衬呢个机会黎试吓。拉面小店,座位唔多,但都几阔落,唔会太迫。一坐低,望下menu拉面有两款,分别系豚骨汤面同埋虾味增拉面。朋友都喜欢豚骨汤底,所以叫咗两个豚骨拉面套餐。套餐包括一碗拉面,一只溏心蛋同埋小食一款。小食二选一,可以拣小龙虾蟹子沙律或者饺子四只因为我哋两个人,所以每样要一款,咁就两样都有得试啦。小龙虾蟹子沙律细细碟,旁边仲有四,五块紫菜俾你包住沙律嚟食。沙律入边真系有小龙虾肉架,份量都几多添!正呀!可以encore咁套餐嘅饺子有四只,如果单点呢就35蚊有六只。饺子味道正正常常, 我较喜欢小龙虾蟹子沙律。讲返碗拉面, 豚骨汤底香浓,拉面软硬度适中。重点系只溏心蛋,真系好好味!望到溏心系情半流心状态架!留意番,叫套餐嘅拉面先会包括埋溏心蛋架, 如果单点一碗拉面嘅话就要加$10,先会有溏心蛋一只。呢度嘅拉面果然不错,名不虚传㖞!下次可以再嚟,试埋虾味增汤底味拉面。
拉面小店,座位唔多,但都几阔落,唔会太迫。
一坐低,望下menu
拉面有两款,分别系豚骨汤面同埋虾味增拉面。

朋友都喜欢豚骨汤底,所以叫咗两个豚骨拉面套餐。
套餐包括一碗拉面,一只溏心蛋同埋小食一款。

小食二选一,可以拣小龙虾蟹子沙律或者饺子四只

因为我哋两个人,所以每样要一款,咁就两样都有得试啦。
沙律入边真系有小龙虾肉架,份量都几多添!
正呀!可以encore

咁套餐嘅饺子有四只,如果单点呢就35蚊有六只。
饺子味道正正常常, 我较喜欢小龙虾蟹子沙律。
讲返碗拉面, 豚骨汤底香浓,拉面软硬度适中。
重点系只溏心蛋,真系好好味!

呢度嘅拉面果然不错,名不虚传㖞!
下次可以再嚟,试埋虾味增汤底味拉面。
  • 溏心蛋
  • 小龙虾蟹子沙律