2021-04-04 802 浏览
行过荔枝角道成日都见到金凤门口大排长龙,我估应该都好食挂,今日喺CGV睇完戏,佢果个商场都有金凤,咁就决定去试下!等位嘅过程都算顺利,虽然都有成十几张枱,但系都系等咗大概20分钟左右就有位啦!一入到去,佢舖位比较细所以啲枱都比较密!我被安排咗系个角落嘅二人枱,咁我一个人坐当然就冇乜问题嘅。金凤最出名嘅就系铁板餐加蒜蓉,咁我就order咗个铁板牛柳黑椒汁加蒜蓉,杂菜汤,热奶茶。唔够2分钟,个汤已经嚟咗,仲跟埋个餐包添!个汤入边有好多料,一饮个汤,一股好强劲嘅蕃茄味,但只有蕃茄味,冇其他味!个包就睇得出系嘉顿𠮶啲餐包仔,冇惊喜。饮完个汤,个铁板牛柳就出现啦,佢会比定块大嘅纸巾你去遮住弹出嚟嘅汁。一上个扒,佢会俾时间你去打开块纸巾,佢就会落汁,渣渣声好似好high咁!咁佢渣完之后,就开始食个扒啦!个扒好大块,铺满晒成块铁板,切落去个下都好冧,我叫5成真系嚟5成熟!但食落口,完全冇牛味之如,仲要个黑椒汁冇味,成块牛都系冇味,好在加咗蒜蓉,咁就仲有一阵蒜蓉味!我食咗一半就放弃咗!至于跟餐嘅薯条,由于佢放喺块牛扒嘅底度,索埋啲黑椒汁,哗!成件事肥到呢,咬落条薯条会成口油。配菜仲有我极度唔钟意食嘅翠

至于跟餐嘅薯条,由于佢放喺块牛扒嘅底度,索埋啲黑椒汁,哗!成件事肥到呢,咬落条薯条会成口油。配菜仲有我极度唔钟意食嘅翠玉瓜,所以我冇食到!

到个热奶茶啦,咁其实都正常好饮嘅!

试过一次之后,应该都唔会再试啰!
杂菜汤
餐包