餐厅: Grand Hyatt Steakhouse
资讯:

之前爸爸生日我同屋企人去咗Grand Hyatt Steakhouse锯扒庆祝❤️餐前蒜蓉法包外面脆卜卜,两面都搽满好香嘅蒜蓉香草牛油,就算怕饱肚都追加咗份呢!君悦扒房嘅Crab Cake系我食过最满意嘅~外面煎得金黄,里面系真材实料一梳梳嘅蟹肉,冇用好多调味反而突出到蟹肉嘅鲜甜,就咁唧啲柠檬汁已经好好味。试咗两款经典嘅汤-周打蚬汤有少量龙虾肉,另外附上几块饼仔自由添加,口感丰富而味道亦唔太重;龙虾汤加咗干邑好香浓,餐厅预先帮我地分咗两碗方便share,每碗都食到弹牙嘅龙虾肉。我地叫咗两款牛扒to share,分别系美国熟成肉眼同埋澳洲M5和牛斧头连骨肉眼,两款都嗌咗medium,卖相都非常吸引,但食落就知分别喇-和牛肉眼扒肉味浓厚,肥瘦适中,个个食完都话正;比较起嚟美国熟成牛嘅味道就冇咁重,有少少筋-果然和牛系高质啲嘅。餐厅有提供唔同嘅酱汁同芥辣俾客人选择,我自己就最钟意mushroom ragout同埋truffle mustard,点咗酱汁嘅牛扒亦系另一番味道呢~食扒当然要嗌埋side dish啦!Truffled French Fries炸得刚好,热辣辣加上黑松露同Parmesa

Garlic  Bread

Maryland Crab Cakes

New England Clam Chowder
Lobster Bisque

Australian Wagyu - Tomahawk Rib Eye Chop
USDA Prime - Rib Eye

食扒当然要嗌埋side dish啦!Truffled French Fries炸得刚好,热辣辣加上黑松露同Parmesan cheese好香口~
Truffled French Fries

最后嗌咗两个甜品-Apple Crumble好大份,面层嘅Crumble香脆,入面嘅苹果肉甜度适中,配埋云呢拿软雪糕又冻又热嘅口感好正呢!朱古力心太软中规中矩,份量就细啲(温馨提示-雪糕融得好快)。
Washington Apple Crumble
Chocolate Fondant
整体用餐体验好满意,餐厅仲帮我地影咗张大合照即刻晒出嚟连生日卡送俾我爸爸呢!
Garlic  Bread
Maryland Crab Cakes