#铜锣湾美食寻晚拣咗 @the.volcano.tribe 同朋友庆生🌋佢哋卖点系同时烧肉加边炉 重有live音乐听!非常有feel呀原来同日系佢哋第一日正式开业🎉店员服务态度都好好呀 会好认真仔细解释啲酱嘅唔同 一共有4种酱 各有风味 有辣有唔辣 任君选择 每一款都大大力升华咗啲肉嘅鲜味💪🏻💪🏻汤底🥘:椰子鸡汤+冬阴公肉🥩:鸡腿肉+牛羊拼盘蔬菜🥗:金菇面🍜:泰国妈妈泡面嘢饮🥥:椰青佢个椰子鸡汤实在太好饮 啲金菇索晒汁好好食🤤食完嘢忍唔住饮咗碗汤泰国妈妈泡面索晒冬阴公味yummy yummy😭原个椰青饮落好解渴😍但𢳂肉食嘅时候发现啲肉少少苦🤏终于到戏肉!我哋同步烧肉加边炉 鸡肉就听店员建议 烧咗阵放入边炉到😋个人感觉猪肉烧起上嚟最好食!好香!鸡肉非常嫩滑(同冇咩皮 好啱成日嗌减肥嘅我🤭)牛肉口感唔错👍是晚重点当然系听祭司唱歌啦 真系好听到不得了 观众都有得上台唱埋一份 自问歌喉不错嘅可以上台一战呀🎶🎶庆生环节就会唱返首生日歌 大家可以嗌佢哋嘅甜品 又或者自带蛋糕都得(免切饼费嫁🤑)由于新开业 可能都有少少🤏不足嘅地方因为menu部分items冇价钱 但店员可能都未必好清楚 同一开始话会
#铜锣湾美食

嘢饮🥥:椰青

泰国妈妈泡面索晒冬阴公味yummy yummy😭

原个椰青饮落好解渴😍但𢳂肉食嘅时候发现啲肉少少苦🤏

由于新开业 可能都有少少🤏不足嘅地方

因为menu部分items冇价钱 但店员可能都未必好清楚 同一开始话会畀汤底我哋先 点知等咗一阵先问我哋要咩汤底😹汤底嚟到 又未有𩠌 所以烧到啲汤都蒸发咗啲♨️同埋我哋嘅位置比较热 朋友未开炉已经话热 几枱开炉后段 几枱人都拨紧扇😹(店员话冷气已经开最大)同埋希望甜品可以考虑加入庆生安排eg 甜品写字/插蜡烛 噉就可以方便到我哋 又可以赚埋佢🤑

不过明白新开业会有啲小不足 希望下次嚟会更好🤩

📍小火山
铜锣湾坚拿道西10号冠景楼1楼B室

#铜锣湾美食 #铜锣湾美食推介 #hkig #hkfoodie #hkfood #eat #food #小火山 #铜锣湾食极唔肥