2022-06-07 7 浏览
冇得去旅行,唯有系香港揾下好嘢食,今次就约左朋友黎食呢间佐敦既铁板烧十八层海胆杯omakase HK$1388首先系前菜,冻豆腐发挥正常主打菜式-十八层海胆杯首先食左最表面果层,白饭鱼脆片配上北海道海胆同黑鱼子一齐食,整体味道非常咸鲜。食完之后就可以将成杯倒出黎,将18款海鲜捞埋一齐食,享受多重滋味!跟住落黎就系铁板烧海鲜🤩🦞活龙虾加$150可以食整只龙虾,今次师傅帮我地整左两个味道,分别系龙虾头虾膏铁板烧同芝士焗龙虾。个人觉得芝士焗更好食,同龙虾味好夹时令贝类-圣子王鲜甜弹牙,好香牛油味之余仲有好香既鲜味仲有木鱼碎调味,整体感觉啱啱好时令海鲜-鳗鱼鳗鱼个皮煎到好似饼干咁脆,同细腻柔软既鳗鱼肉形成强烈既对比肉类A5威士忌和牛厚烧和牛放在面包上,配上威士忌海胆豉油,充满油脂香烧野菜有南瓜、蕃薯同茄子吸物特色纸包花胶羊肚菌蚬汤食完咁多野,黎个清清地既汤就最正。个汤都几足料,花胶、羊肚菌、蚬、冬菇、海带等兰王蛋炒饭饭炒到好干身👍兰王浓烈既蛋香配上葱花及黑松露,好味另外仲单点左火焰海胆甲罗烧,黎既时候店员提醒ready相机,原来有打卡专用既火焰表演😂系蟹盖上铺满蟹膏、蟹肉、海胆、三文鱼籽,捞埋

十八层海胆杯omakase HK$1388

首先系前菜,冻豆腐发挥正常

主打菜式-十八层海胆杯

跟住落黎就系铁板烧海鲜🤩
🦞活龙虾

时令贝类-圣子王
鲜甜弹牙,好香牛油味之余仲有好香既鲜味
仲有木鱼碎调味,整体感觉啱啱好

时令海鲜-鳗鱼
鳗鱼个皮煎到好似饼干咁脆,同细腻柔软既鳗鱼肉形成强烈既对比

肉类
A5威士忌和牛厚烧
和牛放在面包上,配上威士忌海胆豉油,充满油脂香

烧野菜
有南瓜、蕃薯同茄子

吸物
特色纸包花胶羊肚菌蚬汤
食完咁多野,黎个清清地既汤就最正。
个汤都几足料,花胶、羊肚菌、蚬、冬菇、海带等

兰王蛋炒饭
饭炒到好干身👍兰王浓烈既蛋香配上葱花及黑松露,好味

另外仲单点左火焰海胆甲罗烧,黎既时候店员提醒ready相机,原来有打卡专用既火焰表演😂系蟹盖上铺满蟹膏、蟹肉、海胆、三文鱼籽,捞埋一齐食都好难唔好食

喜爱鹅肝既友人点埋法式煎鹅肝,鹅肝好肥美,配上酸酸地既酱汁同配菜,减少肥腻感

最后食埋个甜品,两人埋单二千几😌