2025-02-23
野猪价钱: $38/ $68/ $68/ $58/ $68/ $168好味程度:3.7/5服务🍴: 3/5环境🗾: 3.7/5性价比🥢: 2.5/5回头率😚: 2/5-前排好高讨论度的牛舌肯定系呢间野猪!位于铜锣湾sogo旁边的澳门逸园中心,一出lift已经系餐厅位置。左边有d正常餐台,而右边就系bar台位置。留意返,佢地系无免费水提供,想饮就一定要叫了😐同埋呢到都系居酒屋feel,食物分量比较细份,建议2个人来就好了,如果唔系好难饱。-🆗千本渍鸡肾。鸡胗有咬口,切到细细粒。以麻油芝麻等调味,感觉系个下酒菜。-🆗明太子玉子烧。明太子玉子烧正常,有高汤的味道+蛋香,热辣辣整起😌中间明太子的咸香同蛋的味道中和到。可惜每一旧都偏细,同埋明太子唔算好澎拜🧐-✅✅辣自家豚肉饺子。辣自家豚肉饺子呢到菜最好食!3只饺子好大只,每旧的馅都好饱满而有肉汁。底部煎得焦脆。最中意系个酱汁,醋+辣油+京葱大葱的调味,惹味开胃🥳-✅唐扬手羽先。2只鸡全翼炸到好似薯片脆,外皮有一块块的炸衣,好松化😆入面热到出烟,有肉汁,同埋系有调味的。出面都有淋上酱油。好食!但成$30一只就有d贵-✅半熟蛋咖喱意粉。呢个comb
好味程度:3.7/5
服务🍴: 3/5
环境🗾: 3.7/5
性价比🥢: 2.5/5
回头率😚: 2/5
✅半熟蛋咖喱意粉。呢个combination几得意。咖喱的辣度系日式咖喱咁,但香气更浓。意粉可以挂到咖喱汁,而有埋温泉蛋成个口感更滑溜😛但调味有d咸…
🆗烧牛舌扒。见人影想以为好大旧,其实每旧都细细旧,手指头到的大小🙂↕️牛舌扒入面系粉红色既,但未算好嫩。偏淋的质感,欠缺牛舌肥美的味道😵💫重点系个外皮都比较焦,冇想像咁嫩。
整体系有d失望,因为牛舌麻麻地,同心目中悄悄食堂的牛舌有段距离...份量少而价钱都贵🫠出餐时间好唔平均,食左几道菜之后等左成半个钟先再有野食...🥺