2016-11-26
我觉得一间好既餐厅除左食物要好食之外,员工既服务态度都好重要。呢度虽然食物OK,但就被一位态度恶劣既员工扣晒分。我地一行六人,点完餐后问一位女侍应拎六杯水,佢就只放低左五杯。到落单都系同一位侍应。午市时段上菜好慢,同行有两位点既食物都系杂锦串烧饭,但只上左一碗。我地问番果位女侍应,佢查一查电脑后就只答会尽快上(边行边讲,什至无停低覆我地)。到我地其余五个人都差唔多食完,我地再问另一位侍应,佢就问我地个饭系咪后加。我地点菜系同时间点,就系果位女侍应漏左单再后加上去,一句唔好意思都无,只系照常落单又无特别跟进食物快少少。等上菜等左一段时间,佢后加又再等多一段时间,所以到碗饭黎到已经过左半个钟,同行朋友食得劲赶。我地六个人一人叫一碗,佢落餐时只落五样野,只可以话佢好唔用心,同埋全程黑面,语气同态度都好唔耐烦咁样。我相信系个别员工既问题,希望呢间餐厅会注意员工培训。薄烧豚肉饭,个饭入面无酱汁,而薄烧豚肉都比较干身。所以成个饭有啲dry。炸鸡亲子饭,个蛋炒得好滑,用左味醂调味,甜甜地,好食。
我相信系个别员工既问题,希望呢间餐厅会注意员工培训。