2021-09-23 207 浏览
星期五嘅苏豪真系好热闹 卑利街上企咗好多三、四人一组嘅小组喺度happy hour 好chill 👫👫 而约咗朋友食饭佢又未到 所以我都加入埋一份 喺The Pizza Project叫咗杯意大利signature cocktail - Aperol Spritz 🍸有汽又清新 好啱今个日日都34度嘅夏天 ☀️饮完朋友又到咗就入去食pizza佢哋有一个超抵嘅餐 每人$195就可以有一个pizza加一个antipasti或者一个 gnocco fritto 再加一个甜品 我见好多人都系咁叫 😱不过我哋食唔到咁多pizza同埋想试多几样antipasti 所以我无拣到呢个餐 最后总共点咗三个antipasti同一个gnocco 🍕Beef Tartare唔似一般做法咁生而用咗半生熟嘅牛肉 最正系上面一层Parmesan cream 一齐食好好味 😋Tuna Carpaccio 就真系生鱼片喇 配上生洋葱同个dressing好夹 🥳最钟意系佢个 gnocco 用松露cream 填满个包 好香好香松露味 👍🏻Pizza 拣咗Parma 由于食其他嘢已经食得太饱 所以我已经唔太食得落喇 好在无叫餐
有汽又清新 好啱今个日日都34度嘅夏天 ☀️
饮完朋友又到咗就入去食pizza
Pizza 拣咗Parma 由于食其他嘢已经食得太饱 所以我已经唔太食得落喇 好在无叫餐咋 😜
不过甜品系有多一个胃去放嘅 所以都食咗必点嘅Tiramisu 好钟意用杯上 用匙羹一下毕到底 一啖过食到成个Tiramisu 嘅美味 💯

值得一赞既系 餐厅嘅员工 系非常非常非常友善 佢哋嘅服务真系由心而发 值得一赞 👍🏻🥇

💰Mozzarella Fritta $95

👉🏻The Pizza Project
中环苏豪卑利街26号地舖
__________
#苏豪美食 #中环美食 #意大利菜 #意大利餐厅 #平靓正
#happyfriday #thepizzaproject #pirata #pizzalover #antipasti #gnoccofritto #carpaccio #parmaham #parmesancheese #parmesancream #beeftartare
#italiancocktails #aperol #aperolspritz
#happyhour #hh #happyhourhk #cocktails #signaturecocktails #mixology
#イタリア料理 #ピザ
__________