2023-02-02
呢间台式餐厅,之前喺其他分店外卖嘢食,好好食。今次就嚟荔枝角分店堂食,因为呢度食物款式多啲,同埋有芋圆糖水食,另外2间外卖分店无㗎!店内光线充足,虽然要排排坐或面壁坐,但每张枱都好阔落,有间板都唔会觉得好逼,坐得算松动。🥪 黑松露焦糖洋葱日本飞驒牛芝士蛋吐司 (HK$98).一见到份吐司有好厚一层日本飞驒牛,真系心心眼😍.飞驒牛是日本的和牛之王,油花若霜,口感比一般牛肉松软好多,牛味香浓.烤吐司之间仲有黑松露酱、炒焦糖洋葱、半熟日本流心蛋、自家秘制酱汁、溶岩芝士,咁多正料,食嘅时候要好温柔咁食,唔系啲料会流晒出嚟㗎啦!📌提提你:呢款每日限量供应,准备时间要耐啲㗎!只限堂食,亲热食先好食喔。🍜 蕃茄红烧台式牛肉面 (HK$78).汤底浓郁,食得到汤里有好多鲜番茄蓉和好入味嘅萝卜.大大旧秘制牛肋条,软腍易咬,好好味😋.面条软身,有咬口,很挂汁,也好长条呀 (你睇我朋友夹到几长的面条😲)🦑 花枝丸配淮盐(跟餐 +HK$28/5粒).新鲜炸起,热辣辣,弹牙爽口,里面仲有一粒粒花枝肉㗎!☕️ 桂花雪梨罗汉果茶 (跟餐 +HK$12/热 x 2杯).呢杯野有好浓嘅罗汉果和雪梨煮在一起的味道,是一种好
🥪 黑松露焦糖洋葱日本飞驒牛芝士蛋吐司 (HK$98)
.一见到份吐司有好厚一层日本飞驒牛,真系心心眼😍
🍜 蕃茄红烧台式牛肉面 (HK$78)
.汤底浓郁,食得到汤里有好多鲜番茄蓉和好入味嘅萝卜
.大大旧秘制牛肋条,软腍易咬,好好味😋
🦑 花枝丸配淮盐(跟餐 +HK$28/5粒)
.新鲜炸起,热辣辣,弹牙爽口,里面仲有一粒粒花枝肉㗎!
.呢杯野有好浓嘅罗汉果和雪梨煮在一起的味道,是一种好独特嘅甜味,我词穷,找唔到字来形容,不过我钟意饮😁
🍯 黑糖红枣姜三色圆 (HK$38/热)
.三色圆有芋圆、地瓜圆、紫薯圆,全人手制作,口感烟韧Q弹,味道都几浓
.糖水真的真材实料,看得见姜片,也饮得到好够姜味,做到驱寒暖胃的效用👍🏻