话说之前同屋企人食过南昌荟间酒楼,入面d中菜确系唔错❗️所以我地前日特登过去试埋佢个花样多多又唔贵既打边炉放题🥰等我简单介绍下个餐包d咩先:⬇️⬇️1⃣️🌟环球海鲜盘🌟是日海鲜盘入面有海虾、蛏子、元贝、墨鱼仔、生蚝同龙虾元贝、墨鱼仔、生蚝同只龙虾钳全部都有我大半只手掌咁大只,肥美厚肉又饱满,睇到我口水都差啲流出梨🤡大大只既蛏子肉多爽脆又冇沙👍🏻👍🏻成碟加埋真系没有最鲜味,只有更鲜味👍🏻2⃣️重庆辣鸡锅/澳门猪骨锅二选一我地拣左澳门猪骨锅;猪骨锅入面嘅猪骨煲到好够腍同好大旧,汤头浓郁兼带有胡椒既微辛味,饮落去醒神又暖胃❗️3⃣️刺身拼盘刺身拼盘入面有三文鱼、赤背、甜虾同带子。款款都新鲜厚切又够冻❗️4⃣️阿翁极级牛颈脊呢份极级牛颈脊唔肥唔瘦啱啱好,食落肉质细嫩,油脂唔多,入口超重牛香味,超正👍🏻👍🏻劲想encore多两碟👍🏻5⃣️至尊水饺王(每位一只)水饺王皮薄馅大,入面满满都系肉同虾,煮熟咗之后都只系细过我只手掌少少,够哂大粒,绝对足料🙌🏻6⃣️𧐢皇鲍鱼扣玉掌/𧐢皇金钱花胶/鸡茸烩燕窝(三选一)我地拣左𧐢皇鲍鱼扣玉掌;鲍鱼比我想像中大只,同鹅掌-样都炆到超入味同腍哂身😋鹅掌比较腍,轻轻一咬就脱骨,系小妹钟意嘅质感🤩7⃣️食

等我简单介绍下个餐包d咩先:⬇️⬇️

1⃣️🌟环球海鲜盘🌟

是日海鲜盘入面有海虾、蛏子、元贝、墨鱼仔、生蚝同龙虾

2⃣️重庆辣鸡锅/澳门猪骨锅二选一

3⃣️刺身拼盘

4⃣️阿翁极级牛颈脊

5⃣️至尊水饺王(每位一只)

6⃣️𧐢皇鲍鱼扣玉掌/𧐢皇金钱花胶/鸡茸烩燕窝(三选一)

7⃣️食完上面d美食都仲唔够既话,仲有好多种火锅配料可以无限追加😬

海产类、肉类、丸类、饺子类、蔬菜及面类都一应俱全,选择都成几十款!

加上店入面仲有个大雪柜,入面d嘢饮仲可以随便饮添丫😌任饮任食,真系极度满足😚

其中美国雪花肥牛、鳝片、鲜鹅肠、鲜虾滑、墨鱼滑同竹笙,小妹同朋友都encore左好几次,今餐又系饱到癫😜

🛑半岛渔港/阿翁火锅馆(南昌荟)

📍深水埗西邨路19号南昌荟1楼F102号舖

港铁南昌站A出口,步行约3分钟

#香港 #香港美食 #南昌荟#南昌#南昌美食#火㶽#中式料理#海鲜#刺身#任食#高质#美食 #美食推荐 #foodie #foodblogger #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hk #hklover