2012-06-24 78 浏览
继小笼包同宇治金时之后,我地打算开始周围牛腩 ^v^首先由屋企附近做第一站 , 过左博康邨呢间鸿发香港仔粉面1. 云吞牛筋河~ 云吞两粒 , 都算几大只虾 , 牛筋好入味好够淋 , 正 !汤底加左腩汁都唔系几觉变色 , 呢味道好够 , 唔错 =)河粉份量十足 , 几滑 , 个人钟意加 D 醋食 , 佢 D 醋稀左少少2. 鱼角牛腩河~ 虽然唔系几识分牛腩o既部位 , 但上枱第一眼就令我觉得啲牛腩几靓瘦得黎有轻轻一层白色肥膏 , 薄到我觉得唔需要咬左佢出黎 , 几好 鱼角得两够 , 如果再炸耐少少会更香更好味 , 加少少辣油好好味 ^^3. 炸鱼皮无记错跟粉面加 $ 7 , 都几大碟 , 仲好好食 !! 香脆放落汤会听到 " dic dic da da " 爆炸糖咁o既声 , 好满意4. 冻柠茶~ 无叫少甜都好似少甜咁 , 合我口味 , 茶味适中不带苦味## 平靓正o既午餐 , 系今日o既一个好开始呢个端午节假 , 真系过得好开心 !! yeah ~所以话 , 好o既食物真系可以令心旷神怡 xp
继小笼包同宇治金时之后,我地打算开始周围牛腩 ^v^
首先由屋企附近做第一站 , 过左博康邨呢间鸿发香港仔粉面

1. 云吞牛筋河
汤底加左腩汁都唔系几觉变色 , 呢味道好够 , 唔错 =)
2. 鱼角牛腩河
3. 炸鱼皮
无记错跟粉面加 $ 7 , 都几大碟 , 仲好好食 !!
4. 冻柠茶
## 平靓正o既午餐 , 系今日o既一个好开始
呢个端午节假 , 真系过得好开心 !! yeah ~
所以话 , 好o既食物真系可以令心旷神怡 xp

2012-06-22
  • 炸鱼皮