2014-11-27
透过TABLE MAP订位真系好方便,响电话到Click click click就搞掂晒.进餐期间,眼见仲有好多吉枱,相信WALK-IN都无问题.记得两年前上来食过星期二晚BUFFET,唔多人,野食好味又有靓景,当时仲话要每年周年纪念都上来庆祝一下.旧年黎唔到,今年决定一定要再来,价钱同两年前唔系相差太远,但食物质素真系差天共地,令人有D失望.我地大约六点九上到餐厅,坐定定后就开餐了,生蚝区长期有一堆人围住,咁唯有食左我好钟意的CLAYFISH先,呢度的CLAYFISH真系好正,系我至爱,只只都有膏,好好味.食左三转CLAYFISH都仲未见到有人FILL生蚝,终于等到有人FILL时,又FILL得唔多,D客一见有就一人夹6-7只响碟,三秒就比人夹晒,心谂已经唔算多客啦,咁都唔FILL密D?!食左两转热盘,终于有机会食番两只生蚝,但味道好一般,系咪因为我食完热盘再食返冷盘个味有D唔同呢?!ANYWAY,试完就算~呢度的热盘我一向麻麻,印度菜较出名,NANN BREAD, TANDOORI CHICKEN, CURRY, 好可惜唔系我杯茶,我一心都系想食煎鹅肝.但睇晒咁多款食物,无一款系我两
呢度的热盘我一向麻麻,印度菜较出名,NANN BREAD, TANDOORI CHICKEN, CURRY, 好可惜唔系我杯茶,我一心都系想食煎鹅肝.但睇晒咁多款食物,无一款系我两年前食过的果款煎鹅肝. 之前食果只系如假包换放在多士上的鹅肝,如今已经变左鹅肝汉堡,卖相仲要系好似麦乐鸡,味道就更加唔驶讲,好失望呀~~~
唯有食多件炸鱼,少少意粉就转食甜品了,呢度的TIRAMISU同MOVENPICK 雪糕系我至爱,好可惜以前雪糕系有好多款比你拣,而家得番士多啤利,朱古力同云呢拿,仲要得纸杯装,无CONE.好彩云呢拿都好好味~
可能期望越大失望越大,同以前比较真系无得比,都啱o既,而家d dinner buffet普遍都六百几,呢道收紧四百几,有生蚝有"鹅肝"同movenpick,仲有个靓景比你望住,仲想点?!
本来今年圣诞都想上来食BRUCH BUFFET,但经过今餐后应该唔会再来LU~
题外话/补充资料:
有AE咭的话,尽量都食A LA CARTE,食物质素应该会好D,价钱又差唔多~
PS:女厕有阵异味,餐厅要留意下~~