2017-05-24
假期同朋友倾计,突然之间发现原来屋企楼下有间Omakase,食Lunch原来便过晚市一半,所以就中午落左去食下个午市Omakase好正呀!火炙呑拿鱼面颊寿司🔥传说中嘅烧呑拿鱼面颊终于有缘一试啦🤤🤤一试之下,当然立刻爱上了😍我又多左一款寿司之选啦😝烧过嘅鱼颊肉真系充满著无穷无尽嘅鱼油,一口都系感动同埋超级满足嘅香气😋加上清爽嘅芽䓤系上面,加添了爽口的感觉而无咁油腻👍👍本身以为面颊肉会比较爽口,估唔到竟然油脂同大拖罗不相伯仲,真心好味道赤身都可以咁好食~不得了超大块嘅拖罗覆盖住寿司,一放落口,真系唔洗咀嚼都已经融化左系个口入边🙊🙊轻轻咁咬,完全感受到丰富嘅鱼油系个口里面,食咗落肚成1分钟,啲鱼油一啲都冇散走,劲感动😭😭😭我最爱肥野呀!好满足呀妈咪世界上最邪恶嘅食物之一,上世纪就有热辣辣嘅🐷猪油攞捞饭,今世界就有邪恶嘅烧鱼油捞饭😈😈😈见到师傅用火枪烧啲鱼油出黎🔥🔥🔥倾盘而下嘅鱼油流哂落去珍珠米嘅饭面上,加上菜莆、呑拿鱼蓉、芝麻同香葱等配料,香味真系不得之了😍😍😍配上脆身嘅紫菜,我真系好想食多几啖呀要知海胆系咪新鲜真系好简单,未摆入口已经可以望到海胆系咪颗粒分明😍😍😍一望就知道系新鲜到爆炸啦呢
好正呀!
火炙呑拿鱼面颊 寿司🔥传说中嘅烧呑拿鱼面颊终于有缘一试啦🤤🤤一试之下,当然立刻爱上了😍我又多左一款寿司之选啦😝烧过嘅鱼颊肉真系充满著无穷无尽嘅鱼油,一口都系感动同埋超级满足嘅香气😋加
赤身都可以咁好食~不得了
超大块嘅拖罗覆盖住 寿司,一放落口,真系唔洗咀嚼都已经融化左系个口入边🙊🙊轻轻咁咬,完全感受到丰富嘅鱼油系个口里面,食咗落肚成1分钟,啲鱼油一啲都冇散走,劲感动😭😭😭我最爱肥野呀!好满足呀妈咪
要知海胆系咪新鲜真系好简单,未摆入口已经可以望到海胆系咪颗粒分明😍😍😍一望就知道系新鲜到爆炸啦呢个海胆 寿司最特别系咩❓就系佢冇用到紫菜做成军舰,单靠师傅嘅功夫就将海胆握成寿司😱😱😱
一入口,鲜甜味真系爽到爆炸🔥🔥无用到紫菜令到寿司嘅口感更软更易入口,可以秒速感受到海胆嘅甜味同埋香味😋😋加上师傅抹上少许酱汁,味道更有层次真心,唔用紫菜嘅海胆寿司真系好完美