走过港铁旁边,肚子饿到咕噜咕噜叫,凑巧撞正头前既唐记,就咁一间店令我当晚食得咁开心!🍚🥢🍢顶呀!食开啲平价又美味既港式点心,我够讲数。首先,跟住个阵香味,我试左个蒽花卷,真系蒽油香四溢,松软,入口个阵好过瘾。再黎邦自己一大份糯米卷,黏黏地几有满足感,同埋啲花生真系抢晒镜,啱晒我咁钟意食嘢既人。🥜跟住,个鸡包子真系正!肉味香郁,肉汁丰厚,我啲样嘢喺心入面定格咗,啖啖肉,清爽得嚟又唔油腻,包皮蒸得啱啱好。食晒个包包,啲马拉糕又黎挑战我,正到不得了,软绵又香甜,即管之后要跑多几圈,都绝唔会后悔啦!成个晚上,呢啲美食陪我渡过,仲有得带返屋企分享,真系满足到不得了,不愧系我平时最挂念既一站。下次去过,我又会再试嘅,成日食都唔厌!这间唐记真系你港铁附近既好选择,必试无误!👍🏼